Inceput de an -2017-

Ca multi alti oameni din tara si nu numai , am fost prinsa impreuna cu familia mea in mrejele virozei din acesta iarna..Si cum altfel poti petrece trecerea in Noul An decat cu ceaiuri ,medicamente , cu acea moleseala si stare specifica bolii. Prin urmare plictisindu-ma de emisiunile de la tv am inceput sa citesc. Oricum citesc de cateva luni bune de cand mi-am dat demisia si bineinteles , acum am mai mult timp liber. Iata ce carti  am terminat de citit si am vazut si filmele online:Citat din volumul "Inferno " de Dan Brown
"Pe puntea de jos, coordonatorul Laurence Knowlton extrase micul stick de memorie roşu din computer şi îl puse pe birou, în faţa lui. Înregistrarea video pe care o conţinea era unul dintre cele mai stranii lucruri pe care le văzuse vreodată.
„Şi durează exact nouă minute... nicio secundă mai mult, niciuna mai puţin”.
Cu un sentiment de îngrijorare care nu-i stătea în fire, se ridică şi începu să străbată cu paşi mari cubiculul, întrebându-se din nou dacă nu cumva ar trebui să-i arate şi prefectului bizara înregistrare.
„Tu fă-ţi doar treaba, îşi spuse el în cele din urmă. Fără întrebări. Fără judecăţi”.
Străduindu-se să-şi alunge clipul video din minte, îşi marcă în agendă misiunea ca îndeplinită.
Mâine, aşa cum ceruse clientul, va expedia fişierul presei internaţionale."
Citat din volumul "Fata din tren " de Paula Hawkins

"Ultima dată am văzut‑o la poliţie, când ne‑au luat declaraţiile. Ea a fost condusă într‑o încăpere, eu în alta, dar, chiar înainte să ne despărţim, mi‑a pus mâna pe braţ:

— Să ai grijă de tine, Rachel, mi‑a zis, şi era ceva în felul în care a zis‑o care m‑a făcut s‑o simt ca pe o ameninţare.
Noi două suntem legate pentru totdeauna de poveştile pe care le‑am spus la poliţie: că eu n‑am avut de ales şi a trebuit să‑l înjunghii; că Anna a încercat să‑l salveze.
Mă bag în pat şi sting lumina. N‑o să pot să dorm, dar trebuie să încerc. Bănuiesc că, în cele din urmă, coşmarurile vor înceta şi n‑o să mai derulez totul în minte iarăşi şi iarăşi, dar tot ce ştiu acum, în momentul acesta, este că urmează o noapte lungă. Şi trebuie să mă trezesc devreme mâine‑dimineaţă, ca să prind trenul."Citat din volumul "Soimul maltez " de Dashell Hammett
"― Ascultă. Inutil să ne târguim. N-ai să mă pricepi niciodată, dar am să încerc să-ţi explic încă o dată, şi apoi renunţăm. Ascultă. Când e omorât asociatul cuiva, lumea se aşteaptă ca cel rămas în viaţă să întreprindă ceva. Nu are nici o importanţă ce părere ai avut despre cel dispărut. A fost asociatul tău şi trebuie să întreprinzi ceva. Pe urmă, noi conducem o agenţie de detectivi. Ei bine, când unul din asociaţii agenţiei e omorât, e o proastă afacere să laşi criminalul să scape. E prost din toate punctele de vedere ― e prost pentru agenţie, e prost pentru orice detectiv, oriunde ar fi. În al treilea rând, sunt detectiv şi dacă dau de urma asasinului şi-l las să scape, ar fi ca şi cum i-ai cere unui câine de vânătoare să prindă un iepure, iar apoi să-i dea drumul. Se poate aranja, de acord, şi uneori se întâmplă, dar nu-i lucru firesc. Singura metodă prin care te-aş fi putut lăsa să pleci, ar fi fost aceea de a-i lăsa şi pe Cairo, pe Gutman şi băiat să plece. Asta-i..."


Daca nu le-ati citit inca  si sunteti curiosi sa le aflati subiectul  sau  daca aveti timp , vi le recomand...


Niciodata doi oameni nu vor citi la fel una si aceeasi carte. - "Edmund Wilson"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu